Hogyan indítja be a relaxált állapot a kreativitásodat?

access bars kreativitás

Tényleg kreatívabb a kipihent agy?

Kiderült, hogy valójában van némi igazság abban az elképzelésben, hogy a zuhany alatt vagyunk a legkreatívabbak. A szabadidős vagy pihentető tevékenységek (például kirándulás, edzés, utazás) felszabadítják az agyunkban dopamint, azt a vegyi anyagot, amely az élvezet érzését nyújtja számunkra. A dopamin kreatívabb gondolatokat vált ki azáltal, hogy fokozza az agy bizonyos részeinek aktivitását. Az ellazult lelkiállapot kulcsfontosságú a kreativitás szempontjából, ekkor nagyobb valószínűséggel találunk ki nagyszerű ötleteket.

Bár nem fogalmaztak meg határozott következtetéseket, azok, akik az elme működését tanulmányozzák, úgy vélik, hogy egy pihenő állapotban lévő elme nagyobb valószínűséggel kreatív, mint az, amelyik minden idejét a probléma megoldására összpontosítja. A problémáktól való teljes elszakadás ugyanis lehetővé teszi a zavarodott elme számára, hogy tudat alatt ötleteket generáljon. A kreatív elméd (igen, mindenkinek van) a háttérben fog dolgozni, hogy megoldást találjon. Szóval, ahelyett, hogy mindenáron meg akarnál oldani egy problémád, itt az ideje pihenni kicsit.

Munkakultúra

Sajnos még mindig az tűnik magától értetődőnek, hogy a több munka több eredményt jelent. Ez igaz a gépekre, akkor miért ne lenne igaz ránk is, igaz?  Pedig nem így van.

Megvan az oka annak, hogy a modernebb vállalkozások pihenésre alkalmas tereket hoznak létre az alkalmazottaik számára. Ahogy egyre jobban megértjük elménk működését, láthatjuk, hogy nem mindig az teremt többet, ha a munkaidőnk 100%-át a fordítjuk a tényleges munkára. A kreatív folyamat elengedhetetlen része az, hogy agyunknak időt biztosítunk a kikapcsolódásra, mert ez lehetővé teszi, hogy nagyobb és jobb ötleteket álmodjunk meg. A munka és a pihenés valójában egymás partnerei. Minél jobban tudunk pihenni, annál jobban fogunk dolgozni.

Számos pszichológiai tanulmányra alátámasztja az alvás, a szunyókálás, a játék, a szabadnapok és a testmozgás előnyeit. Charles Darwin, Stephen King, például megszállottjaik voltak a munkájuknak. De valójában tényleges munkával meglepően kevés időt töltöttek.

Mit csinál az agy, amikor nyugalomban vagyunk?

A különös dolog, amit felismertek, az az, hogy amikor elménkben elkalandozunk, és nincs különösebb dolog, amire összpontosítaniuk kellene, az agyunk valójában nagyon aktív. Amikor például egy hosszú sétát teszünk, tudatalattink folyamatosan a problémák megoldásán dolgozik. Ez a fajta aktivitás lehetővé teszi, hogy egyszer csak felbukkanjon az a bizonyos Aha! élmény.

A pihenés, mint gyakorlat?

Nagyon sokan úgy érzik, hogy egy edzés, vagy egy hosszú túra kitisztítja az elmét, segít megnyugodni, lehetőséget ad tudatalattinak a problémák átgondolására. Mindez arra tanít bennünket, hogy a kikapcsolódás igazán fontos tevékenység.

Kívántad valaha, hogy kreatívabb tudj lenni?

Mondták már neked valaha, hogy egyszerűen nem vagy kreatív és kész?

Sok ember számára a kreativitás témaköre sok önbíráskodást szül. Sokan úgy vélekednek: „Ó, én nem vagyok kreatív, olyan ügyetlen vagyok, hogy még egy pálcikafigurát sem tudok rajzolni. De ez valójában igaz?

Mi van akkor, ha mindannyian túl szűk definíciót kaptunk a kreativitásról? Mi van, ha a kreativitás nem csak festésről, táncról, vagy versírásról szól? A kreativitás arról szól, hogy kilépünk a normákból, és másképp látjuk a dolgokat, vagy másképp viselkedünk mint eddig szoktunk. Ez a változás létrehozásáról szól.

Nézzünk meg néhány módot a kreativitás megnyilvánulására: Átrendezed a lakást, főzöl egy nagyszerű ebédet, színesre fested a körmöd, úgy döntesz, hogy másképp reagálsz a kapcsolataidban, kiépítesz egy vállalkozást, vagy épp összeállítasz egy egyedi tananyagot. Számtalan módon vagyunk kreatívak, csak még nem ismertük el magunknak.

Hogy segít az Access Bars a kreativitásod felszabadításában?

A fentieket olvasva már érthető, hogy miért fontos a relaxált állapot a kreatív gondolatok megszületéséhez. Az Access Bars kezelés során a bárok futtatása, ha megengeded, egészen a théta állapotig repít.

Az Access Bars három pontja a teremtésről szól: a kreativitás, a kapcsolatok létrehozása és az életformák teremtése. A kezelés alatt a kreativitás pont futtatása felszabadítja a kreativitással és a hozzá való viszonyunkkal kapcsolatos gondolatainkat és ítéleteinket, ezáltal felnyitja a kreativitást, akárhogy is nézzen ez ki.

Az alkotás, teremtés folyamatos az életünkben. A dolgok nem csak úgy megtörténnek, hanem mi húzzuk be a tapasztalást az életünkbe, érdemes tehát tudatosabbnak lennünk, mert nem mindegy mit teremtünk.

Kreatívnak lenni valójában azt jelenti, hogy teljesen jelen vagyunk ítéletek és rögzített nézőpontok nélkül. Arról szól, hogy készen állsz arra, hogy minden pillanat egy kaland legyen, hogy felszabadulj és önmagad légy, ne pedig az autopilóta üzemmódban éld az életed.

Tedd fel hát a kérdést: Mit szeretnék létrehozni az életedben?

Itt az idő a változásra? Jelentkezz egy Access Bars kezelésre.

Érdekel, hogy mit mondanak a kezelésről mások?

Érdekelnek az árak?

Tetszett a cikk? Köszönöm, ha megosztod.

Facebook