A megfelelési kényszer feloldása testkezelés – A specifikus gravitációk feloldása és megsemmisítése

megfelelési kényszer

Ugye ismerős az az érzés, amikor egy bábuként viselkedsz az elvárásoknak megfelelve? A megfelelési kényszer olyan, mint egy láthatatlan pókfonál, amibe belegabalyodsz, miközben mindenkinek megpróbálsz megfelelni. A megfelelési kényszer kezdetben olyan ártalmatlannak tűnik, mint egy hétköznapi, kellemetlen kis kötelesség. De hamar rájössz, hogy valahogy az egész dolog kicsúszott a kezeid közül. Meglepődve veszed észre, hogy egy szuperhősnek próbáltál lenni, de valahogy inkább csak egy összekuszált szuperfonállá avanzsáltál.

Ráadásul, mintha a világ legtökéletesebb színészévé kéne válnod, miközben megpróbálod úgy rendezni a külsődet és belsődet, hogy mindenki elégedett legyen. És amíg ezen dolgozol, könnyen elveszíted azt a lényt, aki igazából vagy.

A gond az, hogy belebonyolódsz egy olyan játékba, amiben nincsenek nyertesek. És a nagy trükk, hogy mindezt a saját beleegyezéseddel csinálod. Mert hát ki akarsz lépni a sorból, és kivívni az elismerést. Csakhogy ebben a játékban a díj az önazonosságod elvesztése.

Hogy érzed magad, ha megfelelési kényszerben szenvedsz?

  • Elveszted az identitásod: A saját igényeid és értékeid elhanyagolása miatt könnyen elveszítheted, hogy ki is vagy valójában.
  • Folyamatos stresszben élsz: Az állandó igyekezet, hogy másoknak megfelelj, feszültséget és stresszt okoz, hiszen sosem érzed eléggé jónak.
  • Kimerültséget érzel: Megfelelni mindenki elvárásainak kimerítő. Hamar rájössz, hogy te magad vagy a saját legnehezebben kielégíthető főnököd.
  • Alacsony az önbecsülésed: Ha az értékeid folyamatosan másokéhoz viszonyítod, az könnyen alacsony önértékeléshez vezet.

Ez az egész káosz általában abból származik, hogy valamikor úgy döntöttél, hogy mindenki boldogságát magad elé helyezed. Ám a jó hír az, hogy lehet kilépni ebből a körből, visszaszerezni az irányítást, és újraépíteni azt az önbizalmat, ami elveszett az elvárások láncolatában.

Ha sikerül szabadulni a megfelelési kényszer hálójából, hidd el, megnyílik előtted egy egész új világ. Erre számíthatsz, ha feladod a szerepeket:

  • Az önazonosság felbukkanása: Nem kell tovább rejtegetned az igazi énedet, nyugodtan megmutatod magad.
  • Csökken a stressz szinted: A feszültség oldódik, a megfelelés okozta pánikrohamok megszűnnek, és laza hozzáállás költözik be a világodba.
  • Határokat tudsz szabni: A határaid innentől nem csupán szép szavak, amikkel erősködsz, hanem valóban működő korlátok, amelyek védelmet nyújtanak.
  • Szabad önkifejezés: Végre felbukkanhat az a tevékenység, amit valójában szívesen csinálnál, és felszabadul a kreativitásod.
  • A kapcsolataid igazivá válnak: Az emberek azért szeretnek, aki vagy, és nem a szerep miatt, amit játszol.

Összességében tehát, a megfelelési kényszer levetkőzése után elindulsz egy színpompás utazásra.

Itt az idő a változásra? Jelentkezz egy Access Bars kezelésre.

Érdekel, hogy mit mondanak a kezelésről mások?

Érdekelnek az árak?

Tetszett a cikk? Köszönöm, ha megosztod.

Facebook